PEDOFILERNAS OCH VÅLDTÄKTSMÄNNENS PARADIS

20.06.2020

I Japan påstås en forskare har skapat en nästan perfekt avbild av sig själv och forskningen om så kallad artificiell intelligens, "AI", gör löpande helt fantastiska framsteg. Såvitt jag kan förstå är det därför bara en tidsfråga innan vi lyckats skapa helt perfekta avbilder av oss själva, likt science fiction-klassikern Blade Runner från 1982. Utvecklingen medför vissa, menar jag, oundvikliga frågor. 

Porrfilmer är tillåtna. Våldsfilmer lika så. Det är tillåtet att spela extremt våldsamma dataspel, även on line med andra människor. 

Jag har inte sett någon forskning som stöder att våldsamma filmer och spel medför att människor blir påverkade att i verkliga livet blir med våldsamma, lika lite som jag sett någon forskning som ger stöd åt att människor skulle få avvikande sexuella preferenser för att de sett på porrfilm. Utifrån det perspektivet finns det heller knappast någon anledning att förbjuda vare sig spel eller filmer. 

Men vad gör vi när den första pedofilroboten är färdig för lansering? En robot som är nästan identisk med ett barn och som agerar som ett barn, men som saknar medvetande. Ska vi tillåta det? Eller när den första robotkvinnan kan lanseras som är perfekt för den sadistiske våldtäktsmannen. Är det ok? Robotarna saknar medvetande och därmed känslor.

Jag håller för närvarande på och skriver på en artikel på detta tema och är därför synnerligen intresserad av hur människor ser på dessa frågor. Har du tankar eller åsikter rörande dessa frågor vore jag mycket tacksam om du kan maila dessa till superpalsson@gmail.com