BLOGG

Det tycks i Sverige hos många människor finnas en bild av att våldtäkt är mycket vanligare här än i andra länder. Bland annat påstod häromåret menskonstens fiende nummer 1, att det i Sverige begås "100 000 försök till våldtäkt eller riktiga fullbordade våldtäkter".

Är SD-Åkesson vår nya Jesus? En genuint småsint person, utan medkänsla med andra och som inte ens kan gå på vatten eller förvandla vatten till vin?

Den 12 september rapporterade DN om att muslimska trossamfund i Stockholm vill ändra den svenska grundlagen och göra det förbjudet att håna islam och andra religioner. Skälet var givetvis ansökan från den danske högerextremen Paludan och dennes parti, Stram kurs, om att bränna
Koranen i Stockholm.

- Jag skulle kunna stå på Fifth Avenue och skjuta någon utan att förlora sympatisörer, sade Donald Trump, och formade handen till en pistol i luften och tryckte av.

Så har SD-Åkesson i DN (2020-09-12) fått utveckla hur han ser på en framtida nationalradikal regering. Han anser det bland annat naturligt att han får posten som justitieminister och att partiet möjligen också får ansvaret för energifrågorna.

Black Lives Matters kamp mot polisbrutalitet och den systematiska rasism som drabbar färgade är viktig. Att alla människor, oavsett färg på huden, som utgångspunkt har lika värde borde nämligen enligt min uppfattning vara en självklarhet.

Har public service, det vill säga Sveriges television (SVT), Sveriges radio (SR) och Utbildningsradion (UR), något egentligt värde för oss medborgare?

Efter att polisen sista veckan i augusti förbjudit en koranbränning i Malmö av den danske politikern Rasmus Paludan, fick yttersta högerkanten ännu en gång vatten på sin kvarn, nämligen att vi i Sverige inte står upp för yttrandefriheten utan viker ner oss för islamister. Bland annat kritiserade SD-Jomshof övriga partier för att inte försvara...