BLOGG

Äntligen har en politiker vågat ryta ifrån mot horderna av lösdrivande gäng med veganska queerextremister i regnbågsfärgat hår. Dessa hemska människor som drar runt i små skånska samhällen och pallar dansk flintastek från grillarna i trädgårdarna hos hårt arbetande svenska människor. Det var sannerligen inte en dag för tidigt som Staffanstorps...

I den allmänna viljan att bekämpa brott övertrumfar politikerna numera varandra. Är det inte förslag på slopad straffrabatt för unga så är det anonyma vittnen, ökad kameraövervakning, inlåsning av människor på obestämd tid, användande av främmande makts övervakningssystem, signalspaning och massövervakning. Men är det någon som ens tänkt tanken att...

Moderaterna får återkommande höga siffror i opinionen när det gäller rättspolitiken, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att få journalister utöver Oisín Cantwell (Aftonbladet) verkar reflektera över innebörden i Moderaternas förslag.

De politiska motsättningarna tycks skölja över oss som en svallvåg. Ändå är vi beredda att lägga över våra privatliv och privata åsikter i våra politikers händer.

Som frihetsälskande person och värnare av rättsstaten är det sannerligen en rysare att besöka den moderate riksdagsmannen Johan Forssells twitterkonto @JohanForssell. Den ständigt arge och uppjagade Forssell tycks dessutom ha lika mycket energi som en folkilsken terrier.

KD är en förkortning för Kristdemokraterna och partiet påstår sig stå för kristen etik i politiken. Problemet är att Kristdemokraterna synes ha ungefär lika mycket kristen etik i ryggraden som partiet Liberalerna har liberalism. Noll. Zero. Nulla.

När drevet går har det ingen betydelse om något moraliskt eller juridiskt fel har begåtts i sakfrågan. När politiska motståndare och media känner doften av blod springer de likt ett gäng hungriga jakthundar efter bytet.