DEN SVENSKA TALIBANEN

25.10.2021

Få har en lika imponerande meritlista som SD;s Björn Söder. Han har en gedigen akademisk utbildning och har gjort karriär inom näringslivet, han var fänrik i militären och är en framgångsrik politiker som bland annat fungerat som riksdagens andre vice talman. Den som möjligen inbillat sig att alla Sverigedemokrater är imbecilla har uppenbart inte ägnat ens två minuter åt att studera Björn Söder. Han är en tydligt begåvad och motiverad person, oklanderligt klädd och med talets gåva.

Enligt Wikipedia motsvaras beteckningen "taliban" på svenska av "student", det vill säga en person som studerar på ett universitet. Många av oss, mig inkluderat, har en bild av den typiske studenten som en vetenskapsbejakande, nyfiken och framstegsinriktad person. Ett gäng unga "Hans Roslingar", fulla av livslust, energi, frihetlighet och idéer om lösningar för framtiden. Antonymen till en traditionell surgubbe som vill att allt ska vara som förr. Men någonting är ruttet i staten Sverige.

Häromdagen twittrade den välutbildade och begåvade Söder följande; " Åker buss. Chauffören har satt på sin CD med arabisk musik som strömmar ut i etern. En del kanske tycker det är exotiskt, men vi är ganska många som inte tycker det är ok. Borde det inte vara krav på någon sorts "neutral" musik på offentliga bussar? #islamiseringenavSverige"

För att börja från slutet. Personligen är jag ateist. När jag dör så dör jag. Punkt slut. Att jag skulle vilja ha ett islamistiskt välde i Sverige förefaller därför något långsökt. Jag gillar vare sig islamism, fanatisk kristendom som Livets ord, astrologi eller homeopati. Men, till skillnad från Söders partikamrat och tillika SD;s högra del av stora hjärnan, Mattias Karlsson, så älskar jag vaccin. Detta mänskliga framsteg som bland annat räddat miljontals människor från polio och smittkoppor.

Jag inser också att min och Björn Söders musiksmak sannolikt skiljer sig åt. Medan jag gillar pop och new wave, förmodar jag att Söder gillar vit makt musik eller kanske det i Kristianstad baserade dansbandet Lasse Stefanz. Så vem bestämmer vad som är neutralt? Är det jag eller Söder?

Söder gillar inte islamisering. Jag gillar inte islamisering. Så vad är skillnaden?

Jag avskyr dansbandsmusik och schlager, men det skulle inte ens falla mig in att föreslå ett Carola-fan att sluta att lyssna på Carola till förmån för exempelvis Bruce Springsteen eller Ulf Lundell. Musikens uppgift är inte att vara neutral. Kulturens uppgift är inte att vara neutral. Ulf Lundell är inte neutral. Lars Vilks var inte neutral.

Afghanistans talibaner har sedan länge bevisat att goda värderingar inte följer med utbildning. Björn Söder följer i talibanernas och nazisternas spår när han vill ha "neutral" musik. Det låter så fint - men vem bestämmer vad som är neutralt?

Det är numera populärt att påstå att det inte går att dra paralleller med historiska händelser och att det därför inte går att lära sig något av historien. En sådan inställning till historien förefaller något ogenomtänkt. Om vi inte ska lära oss av vår historia - vad ska vi då lära oss av? De enda som vinner på att vi inte lär oss av historien är de partier som bildades av kommunister och nazister. När Åkesson frågade om Per Bolund ansåg Åkesson vara nazist, borde motfrågan varit varför Åkesson gick med i ett parti med medlemmar som heilade och rakade sina skallar. Det fanns andra partier. Till och med ett parti som byggde sin existens på motstånd mot
flyktingmottagande, nämligen Ny Demokrati. Ändå valde Åkesson  Sverigedemokraterna. Varför gjorde han det?

Talibaner förbjuder musik. Nazisterna förbjöd jazz. Söder tycks vilja förbjuda människor att lyssna på arabisk musik och SD;s tidigare rättspolitiske talesperson, Ekeroth, gav dessutom genast sitt stöd genom att på twitter utbrista: "Helt rätt av Björn. Svenskar vill inte se, höra, lukta, eller känna på kulturen från shit hole countries."

Söder är intelligent och välutbildad. Om han säger att han vill ha "neutral musik" så menar han det. Precis som nazisterna förbjöd jazz och precis som talibanerna förbjuder musik. Söders och Ekeroths uttalanden bevisar vad SD;s ledning är - de svenska talibanerna.